MAI a fost nevoit să ia măsuri suplimentare după violențele din prima zi de Paște. Astfel, zonele ȋn care au avut loc conflicte și care sunt cunoscute pentru gradul ridicat de criminalitate sunt supravegheate din elicopter.

Forțele de ordine și-au intensificat activitatea de patrulare ȋn anumite cartiere. Ȋn plus, două elicoptere MAI survolează mai multe zone din București și județele Ilfov, Ialomița, Prahova, Argeș, Teleorman, Giurgiu și Călărași.

Scandaluri de sărbătoare

Ȋn duminica Paștelui, au avut loc mai multe scandaluri ȋn care a fost nevoie de intervenția polițiștilor și jandarmilor, ȋn cartiere mărginașe, rău famate, din București, Săcele și Ploiești. Forțele de ordine au fost nevoite să intervină cu armamentul din dotare, iar în județul Brașov primele forțe care au fost chemate au fost nevoite să se retragă și să aștepte întăriri, după ce au picat în mijlocul unui conflict violent între vecini. Aproape la fel cum s-a întâmplat la Hunedoara, unde primele echipaje au fost depășite numeric și au preferat să se replieze, atunci când au văzut că nici focurile de avertisment nu îi impresionează pe localnicii violenți.

„Tactica și modul de intervenție se dispun în funcție de datele de la fața locului, numărul participanților și comportamentul acestora și de numărul forțelor de ordine din zonă. Acționăm după două principii: gradualitate și proporționalitate. Folosim forța letală numai atunci când nu mai este altă cale pentru a rezolva incidentul”, a declarat șeful SIAS, chestor Alexandru Scurtu, într-o declarație de presă.

Chemați la un conflict în Buftea, polițiștii au fost mai bine pregătiți seara trecută. În câteva minute, poliția din localitate și trupele speciale au ajuns la locul incidentului, iar oamenii au fost împinși spre casele lor. Polițiștii din trupele speciale aveau și arme, pe care le țineau la vedere.