Zece bebeluși de la Spitalul Municipal Timișioara au ieșit pozitivi la testul cu Covid-19. Mamele acestora sunt negative și 9 dintre acestea, împreună cu copiii, au fost externate deja în perioada 2-4 aprilie.

Maternitatea a fost în carantină, după ce 25 de cadre medicale și paciente internate acolo au fost confirmate cu coronavirus.

Grupului de comunicare strategică spune că, din primele informații, la Spitalul Municipal (Maternitatea Odobescu) au fost recoltate probe, în 1 aprilie, de la 49 de mame și tot atâția nou-născuți. Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timiș să înceapă de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou-născuți depistați pozitiv la COVID-19. Tătaru a cerut începerea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor, adaugă Grupul de comunicare strategică.

Atât Spitalul Municipal, cât și maternitatea se confruntă de la începutul epidemiei de coronavirus cu o lipsă cronică de echipamente de protecție. Lipsa măștilor și a combinezoanelor a fost făcută publică atât de medici, cât și de asistente.


Astfel, în 28 martie, mai mulți medici din Spitalul Municipal transmiteau o scrisoare deschisă în care avertizau că ”intră în război cu mâinile goale” și avertizau asupra lipsei echipamentelor, în ciuda cererilor către conducerea spitalului.