Peste 8.800 de absolvenți ai facultăților de medicină, medicină dentară și farmacie, vor susține duminică examenul de rezidențiat în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. 36,72% dintre candidații înscriși la nivel național la concursul de intrare în Rezidențiat, vor susține examenul la UMF "Carol Davila" din București.

"Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” s-a pregătit intens pentru buna desfășurare a acestui concurs extrem de important pentru viitoarea generație de medici și farmaciști. Dintre cei 3.259 de candidați înscriși în centrul universitar București, 1.902 sunt absolvenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București", a declarat Ioanel Sinescu, rectorul Universității.

2.274 dintre candidați vor susține examenul pentru domeniul medicină, 695-pentru medicină dentară și 290-pentru farmacie.

Pentru concurs și-au depus dosarele 8.876 de candidați, cei mai mulți, 6.283 s-au înscris pentru domeniul medicină, 1.740 pentru medicină dentară și 853 pentru farmacie.

Ministerul Sănătății a scos la concurs 4.710 de locuri și posturi, 3.960 în domeniul medicină, 398 în domeniul medicină dentară, 256 farmacie, 96 pentru Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Justiției și Ministerul Afacerilor Interne, ministere care au rețea sanitară proprie.

Concursul se desfășoară sub forma unui test-grilă, cu câte 200 de întrebări identice pentru toate centrele universitare, pe o durată de patru ore. Posturile scoase la concurs se vor ocupa în ordinea punctajului de promovare obținut.