În următoarele zile, prognoza meteo arată că temperaturile vor fi în scădere, iar precipitațiile se vor înmulți.Miercuri, vremea va fi deosebit de caldă, cu maxime cuprinse între 10 grade Celsius în depresiuni și 20 de grade în sud. Pe parcursul zilei, vor fi averse și local descărcări electrice, în regiunile vestice, nordice și centrale, unde cantitățile de apă pot depăși 25 l/mp.De joi, însă, vremea se va răci accentuat. Se vor înregistra averse, trecător măzăriche sau lapoviță în regiunile sudice și estice, iar în centrul țării local, vor fi precipitații mixte.

În sud-est vor fi posibile descărcări electrice și grindină. În vest și în nord-vest vor predomina ploile, care din orele nopții se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Astfel, în Dealurile de Vest se va depune strat de zăpadă, iar la munte va ninge viscolit și vizibilitatea va fi redusă.

Vineri, vântul va prinde putere în toată țara, vor mai fi ninsori la munte și în Maramureș, precipitații mixte în Transilvania și ploi în rest.

În Capitală, vremea se va răci în următoarele zile și valorile termice nu vor mai trece de 11 grade Celsius.

Joi, pe timpul zilei, vântul va sufla cu 55 de km/h, va ploua slab, iar din orele serii vor fi averse de măzăriche sau de lapoviță. Cerul va avea înnorări și vineri, când va ploua în special după prânz și seara. În prag de weekend, atmosfera va deveni frumoasă, iar temperaturile vor fi normale pentru finalul iernii.