Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că partidul pe care îl conduce va boicota ședința Parlamentului programată luni, pentru votul de învestire a viitorului guvern.

Ciolacu motivează absența social democraților prin faptul că CCR nu s-a pronunțat încă pe constituționalitatea desemnării pentru a doua oară ca premier a lui Ludovic Orban."Luni vom fi prezenți cu toții la grupurile parlamentare și nu vom participa la votul de învestire a dlui premier desemnat Ludovic Orban. Așteptăm răspunsul CCR daca e constituțional ca același premier demis, rămas interimar, să fie iar desemnat.

În acest moment am respectat regulamentul, am programat votul, așteptăm decizia CCR, pe urmă vom lua o hotărâre pentru pasul următor", a declarat Ciolacu.Curtea Constituțională va dezbate luni sesizarea conflictului între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban pentru funcția de premier.

Decizia PSD de a amâna votul pare a avea legătură și cu termenele legale pentru organizarea alegerilor anticipate. Intervalul între demiterea Guvernului și dizolvarea Parlamentului este de 60 de zile. Rămâne de văzut care va fi strategia social-democraților după decizia CCR.

Referitor la ordonanța de urgență pentru modificarea legislației electorale, Ciolacu a declarat că partidul nu a luat încă o decizie cu privire la calea de urmat, iar răspunsul final va veni după negocieri cu celelalte partide.

"Nu am nicio problemă să dublăm numărul de parlamentari din diaspora. Nu trebuie să tăiem elanul românilor care au plecat, niciunul nu a plecat de bine. Chiar dacă au plecat, românii vor să se implice în viața din România.

Am văzut cu toții cât de elegant și modern s-a votat la europarlamentare și prezidențiale, deci trei zile sunt suficiente să ne încadrăm. S-a dovedit că se poate", a spus președintele PSD, la finalul ședinței CEx de astăzi.