Alexandru Bălan, vloggerul cunoscut pe YouTube sub numele Colo, a fost reținut marți seară de polițiștii de la Secția 9 din Capitală, pentru 24 de ore. Decizia a venit după ce a fost audiat patru ore, potrivit Digi24. El este acuzat de instigare la violență asupra minorilor.

„Colo” a fost reținut pentru 24 de ore în dosarul în care este cercetat pentru că ar fi instigat la violență împotriva minorelor, inclusiv la violarea acestora, după ce a povestit o experiență personală pe care a avut-o cu o fată de 16 ani.

Verificările au început săptămâna trecută, după ce tânărul a afirmat, într-un videoclip postat pe YouTube, că unele adolescente merită „să le dai cu palmele, să le ții cu capul de pereți, să le pui piciorul pe față”.

"Astăzi am văzut o fată. Nu cred că era clasa a 11-a. A zecea, a 11-a. Nu venea de la școală sau ceva, cred. Dar vă spun sincer, cred că avea vreo 16 ani. (…). Sincer vă spun, mi-a plăcut. Dar aia merită violată. Adică la modul… cu picioare în gură. Cu dintr-alea, să o (…) în gură, să îi zici cine e tăticul tău. Să îi dai cu picioare, să îi dai cu palme, să o ții cu capul de pereți. Să îi pui așa piciorul pe față. Eu am niște fetișuri mai ciudate. Adică aia se vedea că îi place (…). Astea nu trebuie iertate. Parcă așa văd, parcă scrie pe tricoul ei. Nu ai cum să te abții să nu le (…). Eu dacă nu eram în nicio relație cu nimeni, vă spun sincer că (…) toate copilele de 15-16 ani. Vă spun sincer."

Plângerea penală a fost depusă de Alina Dumitriu, de la Asociația Sens Pozitiv, împreună cu Centrul FILIA.

Ulterior, Alexandru Bălan a prezentat scuze și a spus că regretă situația creată.

„Tot acest clip este extras dintr-un live de divertisment pe care l-am făcut acum câţiva ani. A fost o glumă extraordinar de proastă. Îmi cer scuze în mod oficial pentru că clipul meu a deranjat. Nu reprezintă în niciun caz nici valorile mele morale, nici felul meu de gândire”, a spus vloggerul urmărit de peste 850.000 de persoane.

El urmează să fie prezentat în fața unei instanțe cu propunere de arestare preventive, pentru 30 de zile.