Senatorii PSD-ALDE au revenit în sală în număr destul de mare pentru a se asigura că pensiile speciale nu sunt abrogate, așa cum cerea un proiect supus la vot la scurt timp după ce legea pensiilor a picat. Senatorul USR Vlad Alexandrescu a relatat despre întreaga scenă pe Facebook.

"S-a votat acum în plenul Senatului o propunere de lege pentru abrogarea pensiilor speciale. Evident, că a picat. Ce ne-au spus PSD și ALDE prin votul lor astăzi: Dacă ești un om obișnuit care lucrează din greu 40 de ani, atunci meriți o pensie la limita supraviețuirii, cu respectarea principiului contributivității. Elitele, însă, adică deputații, senatorii, membrii CCR, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrii personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România și multe alte funcții ocupate politic, merită pensii de mii de euro.

Pentru PSD, ALDE, hoția, manipularea și abilitatea politică sunt demne de răsplată. Munca cinstită, ceva de râs.

A câta oară, PSD și ALDE au votat astăzi în Senat pentru păstrarea pensiilor speciale. Ce s-a întâmplat? Nu mai e nevoie să facem concedieri în aparatul de stat cum dorea Eugen Teodorovici? Înotăm în bani dacă ne permitem să acordăm pensii de mii de euro? Nu se mai află sistemul de pensii în colaps?

Numai USR, PNL și un senator PSD au votat pentru eliminarea pensiilor speciale. Restul au vrut să-și păstreze privilegiile. Când vom ajunge la guvernare vom găsi o soluție pentru eliminarea acestor pensii speciale, așa încât nu vă atașați prea tare de ele", a scris Vlad Alexandrescu pe Facebook.