Ȋn seara aceasta, Viorica Dăncilă a avut prima apariție publică de după demisia din fruntea Partidului Social Democrat. Ȋntrebată de moderatorul emisiunii de ce i s-a creat imaginea de “proastă”, ea a dat vina pe presă și de pe adversarii politici.

”S-a lucrat foarte mult la acest lucru. S-a speculat. E adevărat că am făcut greşeli de exprimare. Dar uitaţi-vă la preşedinte, la aţi oameni politici. Cred că fac şapte-opt greşeli de exprimare. Poate unii vorbesc frumos, poate spun lucruri frumoase, dar important e ceea ce rămâne şi eu chiar m-am implicat, am făcut lucruri pentru oameni. Au comentat de la coafuri, la broşe. Orice. Chiar preşedintele a făcut zilele trecute mai multe greşeli. Nu îl acuz pe preşedinte. Se întâmplă. Ai o zi mai proastă. Ceilalţi lideri politici mai fac greşeli de exprimare. Nimeni nu le zice nimic”, a spus Viorica Dăncilă.

Ea a mai adăugat și că ceasul pe care l-a purtat, despre care s-a spus că ar costa 20.000 de euro, nu a avut un preţ mai mare de 800 de euro.

”Toate aceste teme legate de broşe, de ceas, de alte lucruri distrăgea atenţia de la alte lucruri legate de candidat”, a adăugat Dăncilă.

Ȋntrrebată despre declaraţiile lui Claudiu Manda, care a afirmat, pe 9 ianuarie, că partidul nu va mai susţine „proşti în funcţii publice ca să ne facă de râs”, fostul premier a răspuns că nu se simte vizată.

„Am avut o discuţie şi cu doamna Vasilescu şi cu dl Ciolacu. M-au asigurat că nu era vorba despre mine. Nu ştiu dacă era vorba sau nu despre mine. Dar lumea judecă după cei care fac astfel de atacuri. Avem nevoie de unitate în cadrul PSD. Cred că aceasta ar trebui să fie atitudinea fiecărui coleg. Dacă de fiecare dată încercăm să lovim în cei care au fost preşedinţi ai partidului, pentru a se apropia de conducerea partidului, nu cred că e o abordare corectă”, a precizat Viorica Dăncilă, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Fostul lider al PSD, Viorica Dăncilă, a declarat ȋn seara aceasta că nu va candida pentru nicio funcţie la viitorul congres al partidului. Ea a mărturisit că vizează funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Femei, care va fi aleasă la o conferinţă a cărei dată ȋncă nu a fost stabilită.