Prezentă la deschiderea anului universitar de la Ploiești, Viorica Dăncilă a fost întâmpinată de protestatari, care i-au strigat: ”Ghiță e în Serbia/ Nu ne mai alungați tinerii”. În mesajul ei, Dăncilă a făcut promisiuni electorale studenților și nu a spus mai nimic despre educație. Pe site-ul Guvernului, a fost postat un mesaj diferit, care este adresat inginerilor, nu studenților.

Viorica Dăncilă a fost așteptată marți de câțiva protestatari la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești. „Nu ne mai alungați tinerii din țară” sau „Ghiță e în Serbia, nu la Ploiești” - sunt câteva din mesajele de pe pancarte. Protestatarii s-au adunat la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, unde premierul Viorica Dăncilă a participat la deschiderea noului an universitar.

Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la deschiderea anului universitar că aşteptările pe care le are pentru acest an universitar sunt legate de confirmarea măsurilor guvernamentale de integrare pe piaţa muncii a absolvenţilor.

”Experienţa pe care tinerii o pot acumula, inclusiv în perioada studiilor, prin programe de internship, îi va face pe angajatori să aibă mai multă încredere în absolvenţi. Pentru a-i sprijini şi pentru a-i motiva pe studenţi şi tinerii absolvenţi, am îmbunătăţit Legea internship, Guvernul a mărit la 2.080 de lei brut indemnizaţia lunară oferită fiecărui intern. În plus, de anul acesta, perioada de desfăşurare a programului de internship este considerată vechime în muncă. Am dezvoltat programe pentru a stimula antreprenorii să angajeze tineri absolvenţi. Sunt măsuri bune, care sunt convinsă că vor aduce beneficii şi internilor şi angajatorilor", a mai spus Viorica Dăncilă.

Primul ministru nu a uitat de cadrele didactice.
"Anul 2019 a adus creşteri substanţiale ale salariilor profesorilor, inclusiv pentru profesorii universitari. Dorim să continuăm aceste acţiuni astfel încât veniturile să reflecte statutul cadrelor didactice. În ceea ce priveşte investiţiile în infrastructura universitară din fondul de dezvoltare şi investiţii, care era deja operaţional, finanţăm proiecte ale universităţilor", a declarat Dăncilă.

Mesajul de pe site-ul Guvernului

Funcționarii Guvernului ”au uiutat” de promisiunile electorale și au postat un mesaj adresat inginerilor petroliști, nu studenților.

”Dragi ingineri,

Încep prin a vă felicita pe fiecare dintre dumneavoastră, cei care lucrați în industria petrolieră și care, zi de zi, vă urmați profesia cu responsabilitate și dăruire. Domeniul în care activați este și domeniul în care m-am format profesional, de care mă simt în continuare apropiată. Știu cât de multă energie dedică breasla noastră pentru profesie, pentru rezultatul final. Știu, din proprie experiență, că munca pe care o faceți nu este una ușoară, dar este frumoasă, este o meserie în care explorați în permanență.
Noi, românii, avem un motiv de mândrie și în acest domeniu: prima rafinărie de petrol de tip industrial din lume a apărut chiar lângă Ploiești. De acest oraș mă vor lega mereu amintiri frumoase: este orașul în care am urmat liceul, în care am descoperit în jurul meu oameni dedicați profesiei, pe care o consideram pe cât de dificilă, pe atât de interesantă. De aceea, am și decis să mă orientez spre o facultate de profil. Ulterior, în cei 12 ani în care am activat ca inginer petrolist, am simțit că învăț ceva nou în fiecare zi.
Astăzi, vă spun cu toată credința că această industrie are un viitor important în regiune și are o însemnătate deosebită, atât pentru țară, cât și pentru români și familiile lor. Vă îndemn să rămâneți uniți și activi. Eu și Guvernul României vă suntem parteneri. Vreau să creștem competitivitatea sectorului și lupt pentru ca fiecare dintre dumneavoastră să aibă parte de condiții mai bune de muncă. Pe această cale, vă asigur că toate eforturile vă sunt apreciate, așa cum se cuvine. Cu oameni ca dumneavoastră, sunt convinsă că vom reuși să dezvoltăm și să valorificăm resursele țării noastre.
Vă mulțumesc pentru devotamentul și implicarea de care dați dovadă zilnic.
Vă urez sănătate și cât mai multe împliniri pe toate planurile.
La mulți ani!”