Moțiunea de cenzură împotriva guvernului a trecut cu 238 de voturi ”pentru”. Guvernul Dăncilă a fost demis. Mâine sunt primele consultări la Cotroceni pentru alcătuirea guvernului de tranziție.

Numărul total de voturi este de 464, prezenți la vot au fost 399 de parlamentari. Au fost 245 voturi exprimate și 3 anulate. Au mai fost 242 de voturi valabil exprimate, 4 împotrivă. Parlamentul a retras încrederea Guvernului Dăncilă.

”Astăzi Parlamentul României a demis guvernul PSD, care și-a bătut joc de România așa cum nu și-a bătut joc nimeni în ultimii 30 de ani. Mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru implicarea decisivă în succesul acestei moțiuni. Mulțumesc colegilor mei care au fost prezenți toți și au votat.

Mulțumesc partenerilor politici care au stat până la sfârșit rezistând la cele mai ticăloase și mizerabile oferte, de către o putere disperată care nu a făcut altceva decât să servească infractorii. Nu ne bucurăm azi, guvernarea României e un lucru mult prea grav.

Se încheie o perioadă de distrugere, de ură și de divizare începe o perioadă de contrucție, în care guvernul va fi readus în serviciul cetățeanului. Mâine, la ora 9, am convocat Biroul Politic Național al PNL pentru a stabili strategia, echipa care va reprezenta partidul în cadrul consultărilor de la Cotroceni și mandatul cu care ne vom duce la președintele României.

Salut și respect pe toți parlamentarii care au avut tăria să reziste tentațiilor și amenințărilor la care au fost supuși și au votat în favoarea moțiunii. Există o speranță, țin să-i felicit și să le transmit respectul meu parlamentarilor indiferent de culoarea politică și că în sfârșit am oprit PSD să facă rău României”, a declarat liderul PNL Ludovic Orban.

Reacție Dăncilă

”Voi discuta ce vom face în perioada următoare. Îmi doresc ca președintele să numească un nou premier. Vrem să lăsăm un nou Guvern cu program de guvernare. Sâmbătă, PSD va lansa noul candidat. Mă tem că vom pierde încrederea românilor. Le doresc success celor care vor veni la guvernare”, a comentat Viorica Dăncilă.