Lunga așteptare a locuitorilor din cartierul Drumul Taberei pare să se apropie de final. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, declară că a primit toate asigurările că magistrala 5 de metrou va fi dată în exploatare în vara acestui an.

"Magistrala M5 din Drumul Taberei, am fost acolo cu domnul prim-ministru și am primit toate asigurările din partea celor care lucrează la structură și care în aprilie trebuie să finalizeze lucrările, din partea celor care au contractat partea de semnalizări și s-au angajat că în șase săptămâni finalizează partea de semnalizare, din partea celor care lucrează la finisaje, toți cei care sunt implicați în realizare obiectivului, în frunte cu noul manager general, prima femeie director general la metrou, toți s-au angajat că în vara anului 2020, în iunie 2020, acest obiectiv este dat în exploatare. Noi o să stăm acolo să-i sprijinim", a declarat Bode.

În ceea ce privește metroul spre Otopeni, Magistrala M6, ministrul a menționat că până la stația Tokio (Băneasa) acesta este finanțat din fonduri europene și de la Băneasa la Otopeni dintr-un grant japonez. Bugetul pentru anul 2020 include și bani pentru exproprierile pe care acest proiect le presupune.

"Suntem în procedură. Am alocat buget și în acest an pentru partea de exproprieri. Eu cred și în acest obiectiv, cred în transportul cu metroul. Noi trebuie să ne mutăm transportul în subteran dacă vrem să mai putem respira la suprafață", a mai spus ministrul.

Magistrala 5 de metrou, Secțiunea Răul Doamnei-Eroilor (PS Operă), inclusiv Valea Ialomiței, va avea aproape 7 kilometri lungime și este compusă din 10 stații de metrou și un depou (Răul Doamnei, Constantin Brâncuși, Valea Ialomiței, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).