În condițiile în care industria HORECA se află pe primele locuri între cele mai afectate sectoare economice, în urma pandemiei, acțiunile unor autorități locale responsabile pot face diferența între redresarea economică și falimentul acestor business-uri.

Un model care poate fi replicat la nivel național, pentru susținerea micilor afaceri locale este oferit de Primăria sectorului 2. Viceprimarul Dan Cristian Popescu, un cunoscut susținător al antreprenoriatului, a decis să vină cu o serie de măsuri de sprijin pentru industria ospitalității, o industrie care generează un număr important de locuri de muncă la nivelul sectorului. Astfel, cu susținerea viceprimarului, antreprenorii locali, proprietari de restaurante, au reușit în această perioadă grea să obțină mai ușor autorizările și, având în vedere menținerea restricțiilor de servire la interior, au obținut chiar aprobarea de amplasare a teraselor pe trotuar.


„Industria ospitalității este cel mai afectat segment de restricțiile impuse de starea de alertă. În sectorul 2, acest segment este unul din principalii angajatori, iar restrângerea activității se vede în șomajul în creștere și în colectarea scăzută la bugetul local și central.


Ca viceprimar al sectorului 2 am făcut tot ce am putut să îi ajut în aceste momente grele. De la ușurarea felului în care se face autorizarea, până la permiterea amplasării teraselor pe trotuarul perime
tral al restaurantelor, am luat măsuri în favoarea industriei ospitalității, deoarece știu că acestea se traduc în locuri de muncă, siguranța zilei de mâine și un buget local cu încasări mari.” A scris Popescu, pe pagina sa de Facebook.

Însă redresarea economică a acestor business-uri nu se poate realiza fără implicarea întregii comunități. Astfel încât, viceprimarul a venit cu un mesaj și către locuitorii sectorului:

„Trebuie însă să îi ajutați si voi, locuitorii sectorului 2. Pentru toată lumea e o perioada economică grea, dar adresez următorul îndemn celor ce pot și doresc să iasă la terasă zilele acestea: alegeți să ieșiți la terasă #Aca2ă! Alegeți să ieșiți la terasă în sectorul 2! Micile afaceri, de familie, cochete, de cartier cum sunt numite, sunt cele ce depind cel mai mult de comunitate.

Ieși la terasă #Aca2ă și totul va fi bine!”, a încheiat viceprimarul.

Și premierul Ludovic Orban a transmis recent un mesaj de susținere pentru afacerile din industria ospitalității. În primul weekend de relaxare cu terasele oficial deschise, șeful Guvernului a ieșit la o terasă în Centrul Vechi al Capitalei, alături de câțiva colaboratori.