Așa cum i-a obișnuit, în cei aproape 4 ani de la preluarea mandatului, viceprimarul Sectorului 2 al Capitalei, Dan Cristian Popescu, rămâne aproape de cetățeni și în timpul crizei cauzate de coronavirus.

Sectorul 2 conduce în rândul sectoarelor Capitalei la aplicarea măsurilor de combatere a răspândirii COVID-19. Încă dinaintea instituirii Stării de Urgență, în sector a fost demarată, din dispoziția și sub directa supraveghere a viceprimarului, o amplă operațiune de dezinfectare a spațiilor publice.

Printr-un clip video postat pe pagina de Facebook, viceprimarul Dan Cristian Popescu informează astăzi despre situația cazurilor și suspiciunilor de COVID-19 înregistrate între cetățenii Sectorului 2 dar și despre măsurile pe care autoritățile le aplică.

Astfel, conform mesajului publicat de Popescu, pe raza sectorului se află în autoizolare la domiciliu 82 de persoane, monitorizate de autorități. În 6 dintre aceste cazuri, DGASPC S2 a intervenit deja pentru a asigura hrana și alte produse de primă necesitate, iar autoritățile locale sunt pregătite să răspundă oricărei solicitări de sprijin venite din partea cetățenilor izolați.

Pe toată raza Sectorului 2 continuă măsurile de dezinfecție, străzile, trotuarele pietonale adiacente spitalelor sau altor puncte intens circulate sunt spălate cu clor.

Totodată, viceprimarul a solicitat Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului să ia măsuri ferme împotriva speculei și să efectueze controale pentru verificarea prețurilor de la raft.