O invitație neobișnuită pentru Sectorul 2. Viceprimarul PNL, Dan Cristian Popescu, a fost invitat de autoritățile locale din Florența, la un schimb de păreri, expunere de probleme șigăsirea de soluții. Vizita echipei care s-a deplasat în Italia a cuprins întâniri cu viceprimarul orașului, Cristina Giachi, cu consilierii locali, dar și participarea la ședința de consiliu.

“Am constatat că sunt multe asemănări între Florența și sectorul 2. Mai departe de numărul de locuitori, problemele administrației locale sunt aceleași. Am stabilit câteva măsuri comune în privința siguranței, aici fiind implicate polițiile locale, dar și obiective ce au în vedere integrarea românilor din Florența, cea mai mare comunitate de străini și măsuri pentru cetățenii italieni din sectorul 2”, ne-a declarat Dan Cristian Popescu.

Delegația condusă de viceprimar s-a întâlnit și cu consilierii locali și omologii pe partea de educație, cultură, poliție și asistență socială.
cl_florenta

Delegația noastră a fost invitată să ia parte la ședința de consiliu și să transmită mesajul românilor. Discuțiile au vizat aspecte legate de comunitatea românilor din Florența, dar și probleme punctuale ce au în vedere integrarea atât a românilor din Italia, dar și a cetățenilor italieni care locuiesc în sectorul 2.

Autoritățile italiene au fost invitate în România, unde vor continua discuțiile.