Scena politică de dreapta fierbe în București în ultimile săptămâni. Chiar dacă PNL a batut palma cu USR pentru susținerea unui candidat unic la Primăria Municipiului București, în persoana lui Nicușor Dan, lucrurile nu stau la fel de roz la candidaturile comune pentru primăriile de sector.

Cei de la USR-PLUS par să facă totul pentru a le forța celor de la PNL candidaturi separate. Primul semnal a fost dat de cei de la USR prin anunțarea candidaților proprii pentru sectoare, fără a aștepta o eventuală negociere. A urmat apoi un atac virulent la candidații PNL din sectorele 5 si 2, Dan Croitoru și Dan Cristian Popescu. Cu toate că aceștia stau foarte bine în sondaje și sunt cele mai bune opțiuni ale dreptei pentru a îndepărta primarii PSD în funcție, ambii copreședinți ai USR-PLUS i-au atacat virulent.

Reacțiile nu au întârziat să apară. Viceprimarul PNL, Dan Cristian Popescu, a lansat o provocare celor doi prin intermediul paginii sale de Facebook. El le-a explicat de ce, atât calculul electoral, cât și bunul simț, îl validează drept candidat al dreptei în sectorul 2 și a întins mâna dialogului către cei doi, invitându-i la o discuție publica.

Organizația USR-PLUS din București are interese politicianiste și mize mici. Ei nu sunt interesați să înlăture umbra lui Onțanu din Primăria sectorului 2, pe toți cei care au condus de facto sectorul nostru în ultimii 4 ani. Acum vor să-l readucă pe acesta, în funcția de primar, încercând prin orice mijloace ca dreapta să piardă sectorul 2, în logica meschină a unei presupuse rivalități dintre partidele noastre. Asta după ce PNL a făcut deja un sacrificiu politic prin sprijinirea lui Nicușor Dan pentru funcția de Primar General, tocmai pentru ca dreapta să recâștige Bucureștiul.

Aceasta este concluzia evidentă a poziției iraționale a USR-PLUS, prin vocea celor doi președinți, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu. Aceștia se folosesc de acuzații neîntemeiate și calomnioase pentru a stopa candidatura mea la funcția de primar, cu scopul de a promova o candidatura din partea USR-PLUS, lipsită de orice șanse. Electoratul respinge asemenea calcule politicianiste. Toate sondajele arată că sunt, de departe, singurul candidat de centru dreapta care poate câștiga Primăria sectorului 2.

Cei doi președinți nu sunt în niciun caz în măsură să arunce cu acuzații sau să se erijeze în instanțe morale. De 3 ani de zile îi invit la un dialog deschis și onest, pentru că, în afară de acuzații, acești oameni nu au fost în stare să aducă absolut nicio dovadă în susținerea celor spuse.

Fac un apel la buna lor credință și îi invit la o dezbatere publică, pentru a le răspunde la întrebarea: De Ce Popescu?

Altfel, alianța USR-PLUS pune umărul la recâștigarea Primăriei Sectorului 2 de către un candidat susținut de PSD", a postat Dan Cristian Popescu, pe pagina sa oficială de Facebook, drept răspuns la atacurile USR-PLUS.