Primăria sectorului 2, în parteneriat cu Telekom România, a lansat, luni, o platformă educațională. Prin aceasta, elevii din sectorul 2, dar și părinții și cadrele didactice vor avea acces gratuit la instrumente pentru învățământul la distanță, adaptate situației cauzate de epidemia cu noul coronavirus.

Viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, prezent la inaugurarea proiectului, a declarat că platforma este destinată îmbunătățirii învățământului din sector în această perioadă și că totul va fi gratuit până la finalul anului. De asemenea, viceprimarul a menționat că și copiii care nu au acces la internet vor primi un sprijin și că acestora li se vor distribui gratuit SIM-uri de date, pentru a putea avea acces:

"Copiii vor avea posibilitatea să înveţe online prin intermediul acestei platforme. Totul va fi gratuit până la finalul anului, nu va fi plătit niciun ban pentru acest lucru. Toţi copiii îşi vor putea face conturi, toţi profesorii vor putea face conturi, părinţii vor putea face conturi, directorii şi personalul din fiecare şcoală. Este un lucru foarte bun. Mai mult, evaluăm copiii care nu au acces la internet şi aceştia vor primi tot tot gratuit SIM-uri de date pentru a putea avea acces la această platformă. (...) Aceasta va aduce un plus învăţământului din sectorului 2", a declarat viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, în cadrul conferinţei de presă.

Alături de viceprimarului Dan Cristian Popescu, la conferinţa de presă, au mai participat doamna Andreea Cramer de la Telekom România, doamna Julieta Mihăilescu, directorul Şcolii Gimnaziale Maica Domnului, domnul Eugen Ilea, președinte FNAP București şi domnul Costi Andriescu, din partea Adservio.

Pentru elevii sectorului 2, vor fi asigurate gratuit 45.000 de conturi de acces în platformă și de 45.000 de sim-uri de internet pentru cei care nu au acces on-line. De asemenea, alte 45.000 de conturi sunt destinate părinților, peste 3.000 de conturi sunt dedicate cadrelor didactice și personalului auxiliar.

"Partea de conţinut este foarte importantă. Pe lângă a avea nişte instrumente, trebuie să facilităm modul în care profesorii şi elevii, împreună, pot lucra interactiv, pot lucra în grupuri, de 7, de 8. Există şi multe alte elemente care cred că au o supervaloare zilele acestea - elemente precum acces la o bibliotecă virtuală, manuale, dar şi alte informaţii, instrumente de creare de proiecte, astfel încât acestea să fie cât mai interesante", a spus Andreea Cramer, reprezentant Telekom.

Platforma este apreciată și de managementul instituțiilor de învățământ, care spun că platforma le uşurează foarte mult munca atât în relaţia cu profesorii, cât şi în cea cu părinţii elevilor.

"Această platformă nu face altceva decât să facă ordine. Ştim exact ce avem de făcut, orarul este clar, directorii văd totul online, ştim cine lipseşte, din ce motive, aflăm totul în foarte scurt timp. (...) Mi se pare că este un lucru viu, chiar dacă este în online, are 99% parte bună, iar 1% rămâne partea aceea mai nefericită, (...) cum să-i facem pe toţi să îmbrăţişeze învăţarea aceasta online. Învăţarea nu trebuie să se oprească", a spus Julieta Mihăilescu, directorul Şcolii Gimnaziale "Maica Domnului".