Pe fondul pandemiei, popularele vacanțe de vară în Grecia ar putea necesita mai mult efort din partea turiștilor, în acest an. Ministru grec al turismului a declarat că sunt discuții la Atena potrivit cărora toate persoanele care intră în Grecia în această vară vor trebui să prezinte rezultatul negativ la un test pentru coronavirus, înainte de a urca în avion.

"Scopul este de a face verificări în țara de plecare, astfel încât oamenii aflați deja în avion să se simtă în siguranță că alți pasageri au test negativ pentru coronavirus", a declarat Charis Theoharis.

Ministrul este de părere că „oamenii trebuie să se poată odihni și să nu se întrebe constant pe plajă cât de mare este rata infecției în țara din care vine turistul care stă sub umbrela din apropiere".

Conform oficialului de la Atena, Grecia se află într-o poziție mai bună în lupta împotriva pandemiei decât alte țări țări, iar testele nu vor mai fi necesare pentru cei care se întorc acasă după vacanța în Grecia.

Ministrul grec a cerut tuturor guvernelor să colaboreze pentru o soluție europeană la problemele legate de turism în această perioadă dificilă a pandemiei.

În prezent, după cum subliniază ziarul german, testele oferite pentru depistarea virusului, pe aeroportul din Viena, de exemplu, costă 190 de euro de persoană.

Prin urmare, o familie de patru persoane ar trebui să fie dispusă să plătească suplimentar 1.500 de euro în plus față de cheltuielile de vacanță, dacă este obligată să facă un alt test la întoarcere, pentru a evita o carantină de 14 zile în țara de origine.

Theoharis a recunoscut că acest cost suplimentar poate fi exagerat pentru majoritatea, dar și-a exprimat speranța că până în iulie pot exista teste care să coste în jur de 10 euro de persoană. „Sunt investite resurse enorme pentru a face testele mai ieftine și mai ușor de accesat”, a subliniat el.