Premierul Ludovic Orban a dat asigurări că Guvernul pe care ȋl conduce nu pregătește niciun proiect legislativ pentru a crește vârsta de pensionare.

Mai mult, ȋntrebat de jurnaliști cum comentează știrea care circulă ȋn ultimele zile, el a catalogat-o drept un "fake news marca unei anumite părți".

"Nu am spus asta. Am spus următorul lucru: ȋn anumite domenii cum sunt Educație, Cultură, Sănătate, sunt persoane care pot să lucreze și după vârsta de 65 de ani, ȋn măsura ȋn care ȋși păstrează capacitatea de a lucra până la o vârstă, să zicem până la 70 de ani. Ceea ce am spus eu este că trebuie să li se permită să decidă ei dacă lucrează până la vârsta respectivă.

Vârsta de pensionare rămâne 65 de ani, dar decizia dacă ei continuă trebuie să le aparțină lor, cum este cazul Educației să se reia din an ȋn an dacă vrea directorul școlii pe ochi frumoși să-l mai lase un an să vină să predea. Trebuie să fie decizia cadrului didactic dacă vrea să continue după 65 de ani și pe ce perioadă, dacă vrea să se pensioneze la 69 să se pensioneze la 69. (...) Nu există ȋncă un astfel de proiect. Eu am dat un răspuns la ȋntrebarea legată de faptul că pot să rămână ȋn educație, ȋn anumite școli, catedre neacoperite pentru că aceste ore sunt ținute de profesori pensionari și nu am o posibilă soluție", a spus Premierul Ludovic Orban.