Vicepreședintele USR, Cătălin Drulă, a declarat că USR va vota pentru învestirea Guvernului Orban 2.

”I-am spus clar președintelui Iohannis astăzi că soluția propusă de noi este Dacian Cioloș premier cu o nouă echipă și de asemenea că Ludovic Orban și PNL și-au pierdut credibilitatea după ce au făcut ieri.

Ne-a informat că-l va propune iar pe Ludovic Orban premier.

În contextul crizei fără precedent, USR va vota pentru învestirea unui guvern stabil chiar dacă avem rețineri serioase față de formula propusă unilateral de președinte. Așa cum am afirmat repetat, în acest moment este nevoie urgentă de stabilitate și de un guvern care poate legifera la necesitat”, a spus Cătălin Drulă.

Învestirea guvernului va fi votată și de PSD. Președintele interimar, Marcel Ciolacu, transmite printr-un mesaj colegilor din PSD să voteze Guvernul Orban 2. Conform lui Ciolacu, săptămâna viitoare este posibil ca activitatea Parlamentului să fie suspendată.

„Stimați colegi, este absolut necesar ca mâine să învestim un Guvern cu puteri depline, având în vedere că Parlamentul probabil își va suspenda activitatea în scurt timp. Vă rog să fiți mâine de dimineață în București și să participați la ședință. Vă asigurăm că vor fi luate toate măsurile necesare pentru a fi protejați. Vom intra pe rând în sală, în grupuri mici și nu înainte de a face cu toții testul COVID-19. Să fim responsabili și să ne gândim că în aceste momente grele pentru țară punem mai presus de noi sănătatea și siguranța oamenilor”, le-a transmis Ciolacu colegilor din partid.

După ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost depistat pozitiv la coronavrius, procedura de vot va fi una fără precedent. Cel mai probabil, premierul Orban, aflat în autoizolare, va prezenta programul de guvernare prin videoconferință.