Trei consilieri generali USR, Ana Cicealã, Roxana Wring şi Al Val au depus un proiect de hotărâre pentru demararea procedurilor de dizolvare și lichidare a celor 22 de companii. Ei i-au indicat Gabrielei Firea paşii care trebuie făcuți pentru a limita pagubele produse de primãriţã.

Sugerând cã are consilieri slab pregãtiţi, consilierii generali ai USR au cerut oficial emiterea unui proiect de hotãrâre prin care sã se voteze şi sã se argumenteze nevoia de desfiinţare urgentã a companiilor municipale declarate ilegale de Curtea de Apel. Ei solicitã convocarea unei ședințe extraordinare pentru adoptarea hotărârii propusã. Apoi, trebuie începute procedurile de dizolvare și lichidare, în paralel cu repunerea pe picioare a administrațiilor sau a subordonatelor din cadrul Primãriei Capitalei. Este vital ca bucureștenii să aibă în continuare servicii publice, iar aceste servicii publice nu mai pot fi prestate de companii. Am văzut că Gabriela Firea încearcă să minimizeze acest subiect și să spună că toate companiile pot funcționa în continuare ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Ceea ce face Primarul Capitalei ar putea fi catalogat drept instigare la abuz în seriviciu și îi cerem să renunțe la astfel de declarații. Conducerile companiilor trebuie să înțeleagă faptul că actele de înființare ale acestora au fost desființate de instanță și că toate plățile care se fac de acum înainte pot intra sub incidența legii”, spun consilierii USR.
Ei o îndeamnã pe Gabriela Firea să înțeleagă că aceasta este singura variantă rațională pentru a rezolva problema ilegalitãţii. “Dacă nu va fi de acord cu adoptarea acestei hotărâri, vom merge iarăși în instanță și o vom obliga să respecte legea. Însă asta va înseamna timp și bani pierduți din banii bucureștenilor”, mai spun USR-iştii.