Decizia Tribunalului București, care a respins reclamația USR privind taxa de habitat, a declanșat jihadul în Consiliul Local Sector 2. Deși proiectul a fost inițiat de primarul Mihai Mugur Toader, dar a fost promovat mai mult de viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, USR a atacat în instanță introducerea taxei de habitat, de amorul artei.

Neinformați și habarniști, USR-iștii din Sectorul 2 au făcut interpelări inutile și obositoare. Știind că ședințele sunt postate pe youtube, ei își făceau campanie electorală și interpretau politic orice le venea la mână, mai ales că șefii lor de partid erau în sală. Nici primarul Toader nu a reușit să-i convingă în legătură cu diferența dintre o stație de sortare a deșeurilor și un sistem integrat de sortare, tocare, ambalare și ardere a deșeurilor. Toate aceste discuții au durat circa o oră, dar consilierii USR au refuzat să-și ceară scuze, așa cum le-a cerut viceprimarul. Pe rolul instanțelor sunt și alte procese pe diferite chichițe ale proiectului. În zadar primarul le-a explicat că acesta este mersul lucrurilor. Culmea discuțiilor a fost momentul în care un consilier USR a afirmat că ”gunoaiele sunt mai valoroase decât drogurile”. Întrebările care au urmat au rămas fără răspuns.

USR-iștilor li s-a reproșat că diseminează informații false în legătură cu taxa de habitat, îndemnând oamenii să nu o plătească pentru că ar fi ilegală, Instanța nu le-a dat dreptate.