Comisia Europeană va introduce restricții de intrare pe teritoriul Uniunii, pentru o perioadă de 30 de zile. Demersul face parte din setul de măsuri de combatere și împiedicare a răspândirii coronavirusului, anunțat de președintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

„Cu cât călătorii sunt mai puțini, cu atât mai mult putem controla răspândirea virusului, prin urmare, după cum tocmai am informat partenerii noștri din G7, propun șefilor de stat și de guvern, o restricție asupra călătoriilor neesențiale către Uniunea Europeană”, a spus von der Leyen într-o declarație video, pe contul ei de Twitter.

„Aceste restricții ar trebui să fie aplicate pentru o perioadă inițială de 30 de zile, care poate fi prelungită după cum este necesar”, a adăugat ea.

Cu toate acestea, ea a precizat că vor exista unele excepții de la restricții, inclusiv membrii de familie ai resortisanților europeni, personalul esențial, cum ar fi medicii și asistentele medicale, precum și persoanele care transportă mărfuri către Uniunea Europeană.

Se așteaptă ca măsura propusă de președintele Comisiei să fie susținută de liderii statelor membre UE, care se luptă la nivel național cu situații din ce în ce mai dramatice. Șefii de stat din vor avea marți o nouă ședință prin videoconferință pe tema combaterii la nivel european a noului coronavirus, care a îngenuncheat continentul.