Din cauza coronavirusului, aproximativ 300 de milioane de copii şi adolescenţi din toată lumea nu merg la şcoală, arată un raport UNESCO.

Cea mai mare parte a acestor elevi provin din China. În toată țara, inclusiv în regiunile Hong Kong și Macao, peste 233 de milioane de studenți lipsesc de la școală din cauza virusului. Pe locul doi este Japonia, cu aproape 16,5 milioane de elevi.

Organizația Națiunilor Unite, care monitorizează educația la nivel global, afirmă că acest număr este o premieră mondială.

Vorbim despre 13 țări, printre care China, Italia și Japonia, care au închis școlile la nivel național pentru a opri răspândirea epidemiei. Alte cel puţin zece țări au școli închise la nivel local.

Dacă închiderile vor fi extinse la nivel național, UNESCO estimează că alte 180 de milioane de elevi nu vor putea merge la școală.

În raportul UNESCO nu este inclusă India, care a decis joi închiderea școlilor primare din New Delhi până în aprilie.

Şi în Statele Unite o serie de școli și-au anulat cursurile din cauza coronavirusului, pregătindu-se pentru o posibilă epidemie.

UNESCO va organiza o întâlnire de urgență pe 10 martie cu privire la acest subiect. Agenția a spus că sprijină implementarea de programe și platforme de învățare la distanță, pe scară largă.