Probabil de supărare că nu a fost el cel care a prins-o, un tânăr din Constanţa i-a smuls unei fete crucea de Bobotează din mână şi a fugit cu ea, conform Agerpres.

„Ce se mai fură? Crucea de Bobotează. Momentul în care un înotător, bărbat, smulge pur şi simplu (fură, a se citi) crucea din mâna unui alt înotător, femeie, la Bobotează. După care iese la mal cu ea, pretextând că el a prins-o”, a postat pe pagina sa de Facebook preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, după ce s-a deplasat în larg cu o barcă, a aruncat în apele Mării Negre trei cruci, simbolizând „arătarea Sf. Treimi la apa Iordanului”. Mai mulţi tineri au sărit în apă pentru a prinde o cruce. Printre ei s-a numărat şi campioana constănţeană la Triatlon, Antoanela Manac, de 24 de ani, studentă la Facultatea de Medicină. După ce a prins o cruce, aceasta i-a fost smulsă tinerei din mână de către un bărbat care a pretins că el a prins-o.

Momentul a fost surprins de camerele de filmat.

Potrivit preotului Eugen Tănăsescu, cei ce au adus crucile la mal au primit „un pacheţel cu calendare, icoane şi câţiva bănişori”. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a subliniat că „femeia va primi şi crucea, daruri a primit deja”, adăugând că „hoţul a fugit, că nu l-a mai văzut nimeni”.

Mii de persoane au fost prezente luni pe faleza Cazinoului din Constanţa, pentru a participa la slujba de sfinţire a apelor susţinută de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.