Mulți dintre români nu uită niciodată de unde au plecat și, atunci când e nevoie de ei, reacționează fără să stea pe gânduri. Un fost elev al școlii din Zlatna, județul Alba, a donat 12 calculatoare copiilor fără posibilități din oraș și din satele aparținătoare.

El nu a vrut ca numele său să fie făcut public, donația fiind anonimă.

Ȋn acest demers au mai fost implicate mai multe persoane: cineva care a adus computerele din țara în care se află donatorul și câțiva tineri din oraș care s-au ocupat de pregătirea lor pentru aplicațiile educaționale.

”Într-o perioadă grea pentru toți, în vremuri de criză – atunci se relevă cu adevărat caracterul, capacitatea de empatie a unui om. Este vorba de acel moment când dezinteresat faci un bine, când aduci bucurie în viața altora doar pentru că ești un om fain. Un fost elev al școlii din Zlatna(care de multă vreme trăiește în altă țară) s-a gândit că este posibil ca în vremurile acestea unor copii să le lipsească device-urile necesare pentru școala on-line.

Doisprezece copii au primit, datorită acestui OM, calculatoare pe care să le poată folosi pentru a avea acces la educație.

Trebuie să spun că au mai fost oameni minunați care au ajutat – un domn foarte amabil, foarte săritor care le-a transportat cu mașina din țara de unde au venit, câțiva băieți care au rupt din timpul lor și au ajutat cu pregătirea calculatoarelor pentru ca toți copiii să nu aibă altceva de făcut decât să se conecteze la platforma pe care se desfășoară lecțiile.

Chapeau, domnilor! Mulțumesc din suflet, în numele copiilor, OM minunat!”, a scris pe contul său de Facebook un profesor al școlii din localitate.