O zi ȋntreagă primarul general a jucat rolul inocentei ȋn meciul cu avocatul Orlando Culea, colegul său de partid. Ea nu vrea să-şi asume incompetenṭa sa, dar nici pe cea a consilierilor personali care o ȋnconjoară. Ȋnfiinṭarea celor două societăṭi desprinse din RADET a fost marcată de la bun ȋnceput de ilegalităṭi, pentru că Firea nu a propus desfiinṭarea oficială a Companiei Energetica, declarată de instanṭă ilegală. Meciul continuă.

După ce Gabriela Firea s-a victimizat ȋn faṭa presei, spunând că nu ştia de incompatibilitatea ȋn care s-a aflat consilierul care şi-a numit fiica ȋntr-unul din consiliile de adminiatraṭie la o firmă a RADET, au urmat acuzaṭiile la adresa lui Orlando Culea. Primăriṭa l-a făcut responsabil de faptul că acesta a reclamat incompatibilitatea la Prefectură şi la Secretariatul General al Primăriei, acuzându-l că se răzbună pe ea. Tot primăriṭa a fost cea care reclama faptul că s-a ajuns ȋn situaṭia de a se comunica prin intermediul instituṭiilor statului, când ea a fost cea care l-a schimbat din funcṭia de preşedinte de şedinṭă a Consiliului General la prima bătaie de picior a ALDE, tăind orice punte de comunicaṭie. Ȋn replică, Orlando Culea ȋi recomandă lui Firea să caute incompetenṭa ȋn jurul său, la persoanele care în numele și cu acordul dumneavoastră fac și desfac totul în PMB. Vă atrag atenia să încetai a arunca vina în altă parte decât în proximitatea dumneavoastră și sa vă oprii din acest mod dictatorial de a conduce. Măsurai-vă cuvintele și uitai-vă în imediata apropiere cand căutai vinovai pentru propriile nepriceperi sau abuzuri, ȋi transmite Culea primăriṭei.

Sfaturi gratuite cu somaṭii

Ȋn privinṭa proiectelor pentru ȋnfiinṭarea firmelor care vor administra termoficarea Capitalei, Culea ȋi transmite primăriṭei câteva sfaturi ca să nu se facă de râs mai rău decât a făcut-o. “Cât privește adoptarea hotărârii în cauză vă somez ca, la repunerea ei pe ordinea de zi, să avei grijă atât la incompatibilităi și criteriile de integritate, cât și la profesionalismul celor pe care îi vei propune în organele de conducere ale celor doua societăi și să renunai la singurele criterii pe care le avei în vedere, respectiv cele de nepotism, pentru că termoficarea Bucureștiului nu e o problemă care să poată fi rezolvată de oamenii dumneavoastră de casă”, spune consilierul general Orlando Culea.

Avocatul ȋi cere primăriṭei să publice CV-urile celor pe care ȋi va numi la conducerea societăṭilor “pentru ca bucureștenii să poată aprecia singuri în ce măsură vă preocupă problema de fond și în ce măsură bunăstarea cercului de apropiai. Este vizat şi Alexandru Burghiu, administrator special al RADET, pe care ȋl “recomandă” numai relaṭia de afin cu Firea.