Tupeul PSD-ist nu cunoaşte limite. Pe acelaşi model ca şi Firea, Gabriel Mutu şi-a impus un apropiat în funcţia de prefect al Capitalei, dupã ce a fost numit interimar la PSD Bucureşti. Deşi l-a fãcut funcţionar public dupã ce i-a fost consilier personal, CV-ul lui Romulus Sever Stana lipseşte cu desãvârşire.

Miercuri, 8 ianuarie 2019, uvernul l-a numit pe Romulus Sever Stana în funcţia de prefect al Capitalei. Cu toate cã era deja funcţionar public şi ar fi fost obligatoriu depunerea unui CV, Stana nu a fãcut-o. PNL Bucureşti aprciazã cã prefectul Capitalei porneşte cu handicapul profesionistului neexperimentat şi nefamiliarizat cu administraţia publică la nivelul Capitalei.

„PNL Bucureşti urmăreşte cu atenţie tot ce se întamplă la nivel administrativ în Capitală. Conflictul din interiorul PSD, dintre domnul Dragnea şi doamna Firea, aduce deservicii majore bucureştenilor. PNL Bucureşti speră ca domnul Stana Sever Romulus, în calitate de prefect, să aibă o atitudine de mediator în acest conflict, pentru a nu perpetua blocajele deja existente la nivel administrativ. Trecând peste faptul că intră în obligaţia Guvernului să ne prezinte un CV al actualului prefect, lucru pe care nu l-a făcut până la ora actuală, ne vedem nevoiţi să ne raportăm la informaţiile din mediul online şi acestea foarte puţine”, a transmis prim-vicepreşedintele PNL Bucureşti, Alexandru Nazare,

Ce se ştie despre noul prefect

Vineri, Stana Sever Romulus a intrat în “pâinea” de prefect al Capitalei, dar pe site-ul instituţiei nu a fost încã nimic afişat despre persoana sa. Se ştie cã el a fost consilierul primarului din Sectorul 6, Gabriel Mutu, iar în trecut a lucrat în calitate de consilier la ANSVSA, dar şi şef al Locale din Popeşti Leordeni.

Acesta va exercita cu caracter temporar funcţia de prefect al Capitalei, în urma detaşării.

Potrivit declaraţiei de avere din 7 mai 2018, în perioada în care a fost consilier al primarului din sectorul6, Sever Romulus Stana are un apartament de 57 mp cumpărat în anul 2016, dobândit prin credit.

Salariul anual încasat la primăria sectorului 6, în funcţia de consilier al primarului, a fost de 38.190 de lei, conform sursei citate. Soţia sa, Cătălina Nicoleta Stana, ca poliţist local la D.G.P.L. Sector 6, a avut un salariu anual de 54.356 de lei. Luca Andrei Stana a primit o alocaţie anuală de 1.008 lei, la sursa de venit fiind trecut Ministerul Muncii.