Mai mulţi copii din comuna Daneți, județul Dolj, au ajuns la spital cu dureri de cap şi vărsături, după ce au fost intoxicaţi la şcoală.

Elevii au fost duşi la dispensarul din localitate. Până acum, vorbim despre 17 copii de la școala din comuna Daneți, care sunt suspectaţi de intoxicație.

Profesorii s-au speriat şi au alertat autorităţile.

Şeful ISU Dolj, Florea Constantin, a declarat, pentru Mediafax, că recent s-a făcut o deratizare în școală şi a lăsat de înţeles că acesta ar fi motivul intoxicării copiilor.

“Doi dintre copii sunt mai grav, cu vărsături, dureri de cap… Ceilalţi, până în 17, sunt cu dureri de cap şi ameţeli mai uşoare. Toţi sunt din aceeaşi clasă. Am trimis CBRN, este şi echipa de la DSP, sunt şi colegii mei pentru probe şi analize, sunt maşinile de victim multiple, dacă e cazul, să transporte câte patru la spital. Sunt medicii acolo şi evaluează”, spune şeful ISU Dolj.

Însă, viceprimarul comunei, Ştefan Cioablă, spune că deratizarea este mai veche şi bănuieşte că, cel mai probabil, elevii s-au intoxicat de la substanţele folosite la curăţenia zilnică.

“Dezinsecţia în şcoală a fost făcută demult, n-are cum să fie de acolo. Probabil este de la substanţele de curăţenie folosite de ‘oamenii de serviciu’. Am blocat magazia cu substanţe, vine o echipă de la laboratorul de analize să vedem ce se întâmplă. Am vorbit cu directoarea şcolii şi mi-a spus că sunt substanţe de curăţenie zilnică, care sunt autorizate. Curăţenia s-a făcut ieri. Probabil n-au aerisit sălile, nu pot să îmi dau seama. Doar într-o clasă s-a întâmplat”, a declarat viceprimarul.