Potrivit specialiștilor, trebuie să ne pregătim de un nou boom pe piața imobiliară din România. Ei estimează că prețurile apartamentelor se vor majora cu până la 20%.

Nu este o noutate, având ȋn vedere că și în 2019 apartamentele s-au scumpit considerabil în unele orașe. Cele mai scumpe locuințe din România sunt, ȋn acest moment, în Cluj-Napoca, București și Timișoara.

Ȋn Capitală, scumpirile au ȋnceput deja. Astfel, prețul mediu pe metru pătrat a depășit 1.400 de euro, ȋn doar câteva luni (de la 1.382 de euro).

Potrivit Ziarul Financiar, în Cluj-Napoca, prețul pe metru pătrat s-a majorat de la 1.450 de euro la 1.700 de euro. Acest oraș este, de altfel, și cel mai scump din țară, din punct de vedere al prețului locuințelor.

Nici ȋn Timișoara situația nu e cu mult diferită. Ȋntr-un complex nou, un metru pătrat costă acum 1.390 de euro. Iar la începutul lui 2019, valoarea lui eta de 1.250 de euro.

Cele mai ieftine locuințe rămân ȋn Iași. Metrul pătrat costă aproximativ o mie de euro. Preţurile apartamentelor noi au crescut cu puțin peste un procent.

Specialiștii de pe piața imobiliară spun că aceste creșteri se datorează cererii foarte mari. Chit că vorbim despre cumpărări sau despre chirii, tot mai mulți români vin spre marile orașe, acolo unde oferta de locuri de muncă e mai generoasă, dar și veniturile sunt mai mari. Ȋn consecință, dezvoltatorii imobiliari profită de acest trend și cresc prețurile pe construcțiile noi.