Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că recentele atacuri ale USR la adresa PNL „nu folosesc nimănui” și face un apel ca ambele formațiuni să se concentreze pe o strategie comună, în lupta împotriva PSD.

„Nu are rost să ne consumăm energia între noi, trebuie să ne concentrăm pe o strategie care să ne ducă spre succes și în alegerile locale, și în alegerile parlamentare și la posibilitatea formării unei majorități parlamentare pro-reformă, modernizare, dezvoltare economică. Uneori recunosc că am fost afectat”, a mai spus el.

Orban mai spune că negocierile cu USR-PLUS pentru stabilirea unor candidați comuni la primăriile de sector continuă, dar nu a vrut să dea detalii despre stadiul acestora.

Întrebat câte șanse dă ca PNL și USR să aibă candidați comuni pentru primăriile de sector ale Capitalei, Orban a răspuns: „Eu cred că am făcut un pas important, am convenit candidatul la Primăria Capitalei, care e susținut de PNL și de Alianța USR-Plus. Continuăm discuțiile. Indiferent care va fi forma de înțelegere, din punctul nostru de vedere important este să ne concentrăm eforturile pentru câștigarea Primăriei Capitalei și a cât mai multor primării de sector. Sunt două primării de sector unde situația e mai dificilă, 3 și 4. Sunt primari care stau bine în sondajele de opinie”.

„Aș prefera ca atâta timp cât purtăm discuții să nu dau informații legate de acest subiect”, a adăgat el.

Alianța USR-PLUS pare să ignore apelurile publice repetate ale Premierului. Ei i-au sfidat pe partenerii liberali ȋn numeroase rânduri, și-au lansat public candidații la primăriile de sector, fără o discuție prealabilă și au atacat persoanele pe care PNL le-a propus. Cel mai cunoscut caz este cel al viceprimarului Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, pe care USR-iștii l-au jignit și calomniat constant ȋn ultimii ani și a cărui candidatură refuză să o accepte, deși este cel mai bine cotat ȋn sondajele de opinie.