Dupǎ ce s-a facut de râs cu parcǎrile bine demarcate de borduri, primarul sectorului 4, Daniel Bǎluțǎ, a convocat o ședințǎ extraordinarǎ. Urgența era cea de-a zecea rectificare bugetarǎ pe acest an pentru un concediu binemeritat. Consilierul USR, Guilhem Moulin a realizat un scurt rezumat și promite cǎ ne va delecta și cu alte detalii. El a acționat ȋn instanțǎ Primǎria Sectorului 4 care refuza sǎ-i punǎ la dispoziție informațiile publice solicitate.

Rezumatul ședinței extraordinare de Consiliu Local din 25 iulie 2018:

Plus 45 milioane lei (+35%) pentru spații verzi (adicǎ SC ADP4 SA are mai mulți bani pentru mai alt beton, ghivece și borduri).

Plus 26 milioane lei pentru strǎzi - doar 4 parcǎri gata din 16 prevǎzute, doar o parcare ȋn curs de construcție (Piața Sudului P+2).
Plus 13 milioane lei pentru salubrizare ȋn condițiile ȋn care sectorul nu este curat

A fost aprobatǎ cererea de administrare a Parcului Tineretului (16 pentru, 2 abțineri și un vot, al meu, ȋmpotrivǎ) cu amendamentul privind pǎstrarea coeficientului de spații verzi și finanțarea de cǎtre Primǎria Capitalei.

Observații rapide

Consilierul local al Sectorului 4, Guilhem Moulin, este unul dintre cei mai activi aleși locali, care i-a facut viața amarǎ edilului Daniel Bǎluțǎ. El a venit de 5 ani ȋn România și a intrat ȋn politicǎ pe listele USR. Pe pagina sa de socializare el dezvǎluie modul haotic ȋn care administrația PSD din sectorul 4 gestioneazǎ banii publici. Moulin a observat cǎ primǎria condusǎ de Daniel Bǎluțǎ a acordat un contract consistent, fǎrǎ licitație, unei firme cu un singur angajat și o cifra de afaceri insignifianta. „Cumpǎrǎturile directe dubioase la Primarie Sector 4: Ȋn 2016, Direcția de ȋnvǎțǎmânt și tineret a cumpǎrat pentru 1,3 milioane RON serviciul de pregǎtire avizare ISU pentru școli cu firma SC RSS Fire & Safety SRL. Ȋn 2015, firma avea un singur angajat și cifra de afaceri a fost de 2.067 RON”, a scris Moulin pe Facebook.

Ȋntr-o postare mai veche, el a observat modalitatea prin care primǎria condusǎ de reprezentantul PSD investește banii publici. Risipa de bani publici la Sector 4: se schimbǎ bordurile care sunt ȋn stare bunǎ când ni se spune cǎ avem cel mai mic buget de Sector, scria Moulin.

Cine este Guilhem Moulin

Guilhem Moulin este ȋn Bucuresti de peste 5 ani. „Sunt cetǎțean francez și locuiesc ȋn București de peste 5 ani. Lucrez ca inginer ȋn domeniul auto și sunt pasionat de atletism și de fotografia de stradǎ”, scrie francezul pe pagina sa.