Bugetul Primăriei Sectorului 2 a trecut fără probleme de votul aleşilor locali. Doar un amendament a “colorat” atmosfera. Liberalii au cerut să nu mai fie finanţate de la bugetul local activităţile conduse de ex-primarul Neculai Onţanu.

Consilierul local liberal Silviu Feroiu a făcut un amendament prin care publicaţia “Foişorul de foc” şi Asociaţia Divizia Voluntară nu vor mai fi finanţate de primărie. Amendamentul a fost aprobat, dar cu rezistenţă din partea primarului Mihai Mugur Toader şi al executivului. Feroiu a cerut ca toate cheltuielile lunare ale primăriei să fie postate pe site, astfel ca toată lumea să vadă cum este cheltuit banul public, dar angajaţii primăriei au reacţionat prin trimiterea la medic a liberalului. Primarul Mihai Toader a refuzat să spună cum ȋi va sancţiona pe angajaţii care nu se vor conforma hotărȃrii Consiliului Local. Ȋn schimb, cȃnd s-a pus problema nefinanţării ascunse a publicaţiei condusă de Neculai Onţanu şi a asociaţiei de voluntariat, edilul a afirmat că aceasta este o “obsesie” a liberalului.

Silviu Feroiu apreciază că cele două activităţi toacă sute de mii de lei pe an prin surse ascunse de primar. Edilul a luat apărarea Diviziei voluntare afirmȃnd că este de utilitate publică, elevii sunt instruiţi ȋn acest sens şi că “nu putem trece ȋn buget orice ne trece prin cap”. Cȃnd i s-a reproşat că asociaţia se foloseşte de sediile primăriei pentru activităţi politice, edilul a spus că “asta nu are relevanţă şi să fii membru al unui partid politic nu ȋnseamnă excluderea din cotidian”. Rămȃne de văzut dacă primarul Mihai Toader va respecta decizia consilierilor locali.