Astăzi, de la ora 11:00, are loc, la Palatul Victoria ultima reuniune a Guvernului din acest an. Premierul, Ludovic Orban, a convocat ședința, printre altele, pentru aprobarea proiectelor de hotărâre care reglementează funcționarea ministerelor pentru ca instituțiile să poată începe anul conform noilor organigrame.

„O să și lămuresc, pentru că m-au întrebat din mass-media de ce mai face ședință pe 30 decembrie. Vă spun de acum, pe 30, toate hotărârile de Guvern de organizare și funcționare ale ministerelor vreau să aibă toate avizele și să le adoptăm. Repet, toată hotărârile de funcționare și organizare. Acesta e principalul obiectiv al ședinței din data de 30 pentru că trebuie să intrăm în Anul Nou cu noile organigrame ale ministerelor, în funcție de viziunea voastră ca miniștri și în funcție de elementele care există în ordonanță de urgență de funcționare și organizare a Guvernului”, a declarat Ludovic Orban, la ședința de săptămâna trecută.


Încă de la preluarea mandatului, Guvernul Orban și-a manifestat intenția de a crea un aparat de stat mai suplu și mai eficient. La începutul acestei luni, vicepremierul Raluca Turcan anunța o evaluare a personalului în fiecare minister pentru întocmirea noilor organigrame și dădea drept exemplu Ministerul Dezvoltării, unde personalul va fi redus cu 40%. Conform reprezentanților Guvernului, vizați de concedieri sunt angajații pe criterii politice, fără experiență relevantă în administrație, numiți în funcții de fostul Guvern.