Cu salarii enorme şi protejaṭi de lege, unii funcṭionari publici fac ce ştiu cel mai bine. Nimic. Un fapt inedit s-a petrecut la Primăria Sectorului 2. Consilierii locali i-au cerut primarului Mihai Toader evaluarea performanṭelor profesionale ale secretarului instituṭiei, Elena Niṭă. Ȋn replică, aceasta a pus beṭe-n roate unui proiect care simplifica procedurile de avizare ale barurilor şi altor activităṭi recreative. Șocante au fost tupeul cu care Elena Niṭă şi-a explicat ineficienṭa şi răspunsurile obraznice faṭă de aleşii locali. Auzind-o nu puteai să nu te ȋntrebi la ce cazne sunt supuşi contribuabilii când se află ȋn faṭa ei.

Până nu demult se spunea că funcṭionarii publici se tem să mai semneze ceva de frica procurorilor DNA şi de aceea nu mai mişcă nimic ȋn instituṭii. După episodul de la Primăria Capitalei prin care un consilier general a fost refuzat de un funcṭionar să publice un convocator de şedinṭă, iată că se ȋnmulṭesc cazurile de abuz ȋn funcṭie. Un asemenea episod s-a petrecut pe 21 februarie la şedinṭa Consiliului Local Sector 2, când secretarul Primăriei a dat un spectacol greu de imaginat.

Supărarea Elenei Niṭă (foto stânga), secretar al Primăriei Sectorului 2, a plecat de la iniṭiativa consilierilor locali de a-i cere primarului Toader evaluarea profesională. Ei au realizat un punctaj al atribuṭiilor acesteia ȋn care a fost notată cu 5 pe linie.