Sindicaliştii din Sănătate anunță declanșarea protestelor dacă personalul sanitar va fi evaluat în funcţie de performanţă. Ei se tem că aceasta poate deveni un instrument de reducere a salariilor.


Deși atitudinea personalului medical nu s-a modificat după majorarea salariilor, acum se tem de evaluări. Sindicaliștii reclamă inechitățile create de Legea salarizării în sistemul sanitar.
"Interpretarea pe care o dăm intenţiei Ministerului Sănătăţii are în vedere faptul că i-am înaintat deja o solicitare pe această temă în cadrul negocierilor contractului colectiv de muncă, obiectivitatea evaluării izbindu-se până acum doar de refuz. De asemenea, considerăm că la mijloc este şi o confuzie între evaluarea performanţei şi prevederi specifice legislaţiei muncii în materia normării (modalitatea de normare a muncii; cu referire la norma de timp şi norma de muncă), care oferă deja soluţii pentru posibilitatea de control şi reglare a problemelor indicate de oficiali", se menţionează în comunicatul Federaţiei "Solidaritatea Sanitară".
Sindicaliștii amenință că ar putea ajunge și la grevă, cee ace este culmea tupeului.