Replici halucinante ale deputatei USR Cosette Chichirău la adresa lui Florin Cîţu, la audierile din comisia parlamentară de finanţe. Fără nicio legătură cu subiectul discutat, Chichirău a acuzat PNL de blat cu PSD, în vederea anticipatelor. Potrivit Digi24, deputatul a şi ridicat tonul la fostul ministru de Finanţe.

“Ați tocat PSD că face promisiuni electorale dar mi se pare că ați implementat aceeași tactică. Vă e frică să implementați soluții bune pentru România pentru că pierdeți voturi. Noi aici votăm un blat politic. Ați sacrificat alegerile în două tururi pentru anticipate. Când veți face un blat pentru Autostradă în Moldova, când veți face blat pentru digitalizarea administrației, când veți face un blat pentru spitale? (Din sală cineva a întrebat: De ce nu ați intrat la guvernare?) C. Chichirău: Noi am vrut să intrăm la guvernare. Domnul Cîțu vreau să îmi spuneți cum să votez ca să stric acest blat politic?”, a spus deputatul.

Ieşirea doamnei Chichirău se înscrie în linia deja consacrată a comunicării USR-PLUS. După ce au refuzat oficial să intre la guvernare, în 2019, acum se pare că au uitat propriile declaraţii şi fac pe victimele. În acelaşi timp, Chichirău ţipă că alegerile anticipate sunt blat PSD-PNL, în condiţiile în care, atât Dacian Cioloş, cât şi Dan Barna, liderii alianţei din care chiar ea face parte, au fost primii politicieni care au cerut anticipate.

”Alegerile anticipate nu doar că sunt posibile, dar avem nevoie. E obligatoriu, din punctul meu de vedere, să avem alegeri anticipate dacă ne gândim la România şi dacă ne gândim la ceea ce trebuie făcut în ţară, nu la interesele unora sau altora. Politica n-o faci pentru tine, n-o faci pentru partidul tău, politica o faci ca să schimbi lucrurile în bine în ţară”, a declarat Dacian Cioloș la Digi 24, în urmă cu o lună.