Tudor Pendiuc, fostul primar PSD al Piteștiului, a fost condamnat la opt de închisoare cu executare. Şi fiica sa, Emanuela-Elena Pendiuc, a primit o condamnare de cinci ani.

Sentinţa aparţine Tribunalului București şi poate fi atacată cu recurs, la Curtea de Apel Bucureşti. Nu este prima condamnare a lui Pendiuc. În iunie 2019, el a mai fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, de judecătorii de la Curtea de Apel Pitești, într-un alt dosar.

Fostul edil al Piteştiului este acuzat acum de procurorii DNA de infracțiuni de corupție, privind modul în care a cumpărat 80 de autobuze, transmite Mediafax.

În același caz, au fost condamnați și Valentin Visoiu, la șapte ani și opt luni de închisoare, Gheorghe Vasîi și Constantin Scarlat, la câte șase ani, Robert-Aurelian Roman, Emilian Nechita și Lucia-Corina Ivan, la câte patru ani și șase luni, precum și pe Vasile-Manuel Rotaru și pe Elena Berinde, la câte cinci ani și șase luni.

​Potrivit procurorilor DNA, Tudor Pendiuc, primar la acea vreme, a făcut demersuri pentru a fi încheiat, executat şi prelungit un contract de asociere în participaţiune între SC Publitrans 2000 SA şi societăţile CNCD SA şi Girexim Universal SA, prin care bugetul local ar fi fost prejudiciat cu peste 5 milioane de euro (23.013.099,65 de lei).

De asemenea, Pendiuc este acuzat că a modificat documentaţia de achiziţie (fişa de date a asocierii, caietul de sarcini, contractul cadru) pentru desemnarea operatorului privat, pentru a fi atribuit contractul de asociere în participaţiune societăţilor CNCD şi Girexim Universal şi că nu a desfiinţat contractul, în condiţiile în care asocierea de firme nu deţinea autobuzele în proprietate.