Gestionarea crizei coronavirusului de către actualul președinte american a nemulțumit tot mai mulți americani. Acest lucru se vede și în cele mai recente sondaje de opinie, care arată că fostul vicepreședinte Biden este mai bine cotat decât Donald Trump.

Sondajul a fost realizat de Reuters/Ipsos și îl arată pe Joe Biden cu 8% mai sus decât Trump în preferințele americanilor.

Conform sondajului, 41% din adulţii din SUA îl aprobă pe Trump, procentaj în scădere cu 4 puncte de la jumătatea lui aprilie, în timp ce 56% îl dezaprobă, faţă de 51% cu o lună în urmă. Dintre alegătorii înregistraţi, 46% declară că vor vota cu Biden în 3 noiembrie, iar 38% - cu Trump. Cu o săptămână în urmă, diferenţa dintre cei doi în sondajul similar era de numai 2%.

Biden a fost mai bine plasat decât Trump în multe sondaje realizate anul acesta în rândul alegătorilor înregistraţi, dar avansul său s-a erodat continuu până săptămâna aceasta. Actualul preşedinte este considerat mai bun în privinţa creării de locuri de muncă, în timp ce contracandidatul său democrat este văzut ca un eventual lider mai bun pentru combaterea epidemiei.

Sondajul a fost realizat pe tot teritoriul SUA, pe 1112 adulți americani. Marja de eroare este de plus/minus 4 puncte procentuale.