O amplă campanie de igienizare pentru prevenirea răspândirii COVID-19 a început în Sectorul 2 al Capitalei. Inițiatorul acțiunilor este viceprimarul Dan Cristian Popescu.

Vineri, echipe mixte ale primăriei, ale operatorului unic de salubrizare și ale Poliției Locale Sector 2 demarat acțiuni de spălare și igienizare a trotuarelor. Primele zone igienizate au fost trotuarele din jurul spitalelor din Sectorul 2, urmate de zonele publice și trotuarele din jurul bisericilor și piețelor.

"Am început astăzi această campanie de spălat mecanizat și dezinfectare a trotuarelor. Am dat startul chiar la Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Bals, locul probabil cel mai expus în această perioadă, vom continua cu trotuarele din jurul și din curtea Spitalului Clinic Colentina, iar apoi vom continua cu trotuarele din restul sectorului. Luăm foarte în serios amenințarea COVID-19 și vom pune accentul pe prevenție, înainte de toate. Limitați, pe cât se poate, în această perioadă, deplasările ce nu sunt urgențe, spălați-vă pe mâini și informați-vă corect" a declarat Dan Cristian Popescu.

Acțiuni de dezinfectare a spațiilor publice, în vederea prevenirii îmbolnăvirii cu noul coronavirus, au avut loc în Sectorul 2 și în noaptea de joi spre vineri. Campania a început cu dezinfectarea parcurilor și a locurilor de joacă.

Conform informării transmise pe pagina de Facebook de viceprimarul PNL Dan Cristian Popescu, echipele ADP Sector 2 au lucrat până la 5 dimineață pentru a lăsa substanțele să acționeze, dar și pentru a evita orice contact al oamenilor sau animalelor cu materialele folosite.

Parcurile și locurile dezinfectate în cadrul operații au fost: Parcul Lunca Florilor, Parcul Tei, Parcul Floreasca, Parcul Obor, Parcul Titus Ozon, Parcul Grădina Icoanei, Parcul Ioanid, Parcul Petricani, Parcurile Plumbuita 1 și 2, Parcul Tolbuhin, Parcul Motodrom, Parcul Florilor și Parcul Național, Parcul Păsărari, Parcul Dabija, Parcul Sf.Ștefan, Parcul Amiral Murgescu. De asemenea, au fost dezinfectate locurile de joacă din Chișinău numerele 6,9,17,21, și Chișinău cu Basarabiei, Basarabia nr.42 și 62, Basarabiei 178-184, Basarabiei 212-216, Pantelimon cu Amiral Murgescu, Mihai Bravu nr.90-96, Mihai Bravu nr.98-106, Moșilor nr.209, Moșilor nr.2015, Moșilor nr.270, Moșilor nr.272, D-na Ghica nr.6-școala 30, Baicului ANL nr.65-67, D-na Ghica cu Torentului, Fabrica de gheață nr.17 și nr.2, Popa Nicolae nr.2-4, Șos. Colentina nr.1, Aleea Cislău nr.8, str. Elena nr.4, str. Abanosului nr.2-4, str. Steaua roșie cu str. Șipca, Calea Moșilor 296.

Popescu a declarat că acțiunile de prevenție vor continua în toate parcurile, locurile de joacă, zonele pietonale sau vulnerabile pentru cetățeni, de pe raza Sectorului 2.