Procurorii anticorupție au efectuat, luni, percheziții la sediul PSD Arad, la locuințele a trei parlamentari și la Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara. DNA cercetează un dosar de luare și dare de mită, dar și trafic de influență.

Parlamentarii vizați sunt deputații PSD de Arad Florin Tripa și Dorel Căprar, respectiv Ioan Chisăliță, senator PSD de Caraș-Severin. În anchetă mai este vizat și șeful DRDP Timișoara, Cristian Ispravnic, consilier județean PSD, conform publicației Opinia Timișoarei.

Ancheta procurorilor DNA a scos la iveală că, din 2016 şi până în prezent, oameni influenţi din Partidul Social Democrat ar fi avut control asupra cântarului de la punctul de ieşire din ţară Nădlac 2, de pe autostradă. Acolo este cântărit fiecare TIR încărcat cu marfa care iese din ţară, şi în funcţie de greutate, firmele de transport plătesc o taxă. Se pare că anumiți angajați responsabili cu acest lucru măsluiau greutățile și cereau ulterior mită.

Parlamentarii au fost duși la sediul DNA pentru declarații. La ieșirea de la audieri, doar deputatul Florin Tripa a declarat că are calitatea de suspect.