Fapt inedit la Primăria Sectorului 2. Trei consilieri locali au dat în judecată primăria pentru că nu li s-au mărit comisioanele de vânzare a spațiilor comerciale, conform legii. Doi aleși locali s-au retras din proces, dar Ion Chiricuță, consilier USR își revendică în continuare “dreptul”.

Ion Chiricuță acuză executivul Primăriei Sectorului 2 că nu acordă sistematic indemnizațiile cuvenite consilierilor care fac parte din comisia de negociere pentru vânzarea spațiilor comerciale. La ședința din 18 iulie, el a invocat Legea 150, care stabilește că indemnizația membrilor comisiei este de 50% din veniturile primarilor și este lunară. “La acel moment, venitul primarului era de circa 4 mii de lei, deci ne revenea sub 1.000 de lei pe lună. Faptul că a explodat salariul primarului prin bunăvoința Guvernului PSD și a crescut proporțional această indemnizație, s-a ajuns la o discuție falsă, dacă noi avem dreptul la o sumă mărită. Dacă așa spune legea, de ce nu scade salariul primarului? Aparatul Executivului ne-a hărțuit, pentru că ne-a dat banii aleator, în funcție de încasările pe care le aveam. Când am solicitat documente, scrie că am primit în fiecare lună o sumă mică, ceea ce nu este real. Primeam bani pe o lună, pe alte 3 luni, nu și totdeauna alte sume”, a declarat Ion Chiricuță.

Comision mai mare decât valoarea tranzacției

Majorarea salariilor în administrațiile locale a dat peste cap asemenea prevederi despre care vorbește consilierul USR. Acestea nu au fost puse în acord cu actualele venituri. La prima vedere, consilierul are dreptate, dar s-a ajuns la absurditatea în care comisioanele sunt mai mari decît valoarea spațiilor vândute de primărie. Trei consilieri au intentat proces primarului. Supărat că a ajuns în instanță, primarul Mihai Toader a refuzat să le mai plătescă indemnizațiile. Între timp, doi consiglieri s-au retras din process. Este vorba despre Jean Costache (UNPR), președintele comisiei, și de Cătălin Militaru (PMP).

“Numai la Primăria Sectorului 2 s-a pus problema legitimității comisiei. Executivul ne-a sfătuit să ne adresăm instanței. Toți cei 3 membri ai comisiei am acționat în instanță. Cu o lună înainte, domul Jean Costache s-a retras. Probabil, a fost influențat de cineva. În iunie, procesul se putea finaliza, dar lipsea dosarul, pentru că juristul PS2 l-a direcționat greșit și illegal”, a mai spus Chiricuță.

În replica, Jean Costache, a spus că s-a retras din proces fără să fi fost influențat de cineva, ci după ce a analizat situația. Cel de-al treilea, Cătălin Militaru, a ajuns consilier general după alegerile europarlamentare.