Ȋn ultimele zile, Gabriela Firea, care deja se vedea câștigătoarea unui nou mandat la Primăria Capitalei, a avut parte doar de surprize deloc plăcute. După anunțul Pro România că nu ȋi va susține candidatura, se pare că si propriul partid se pregătește să o trădeze.

Într-o postare pe Facebook, Firea a vorbit despre trădări și dezamăgiri, țintind practic mai mulți dintre colegii ei și făcând probabil referire și la anunțul lui Victor Ponta că Pro România va avea candidat propriu la Primăria Capitalei.

“Să ne ferească Dumnezeu de oamenii care sunt ȋn stare să calce pe cadavre, pe orice sentiment, pentru propriile ambiții, trufii, egoisme supranumite “principii”.

Cei care sunt obișnuiți să-și vândă și familia, și prietenii sunt mieroși când au nevoie de tine și cruzi când nu le mai servești noului interes.

Lupii singuratici, semi-zeii, trufașii pur-sânge sunt cei mai periculoși indivizi.

Feriți-vă! Feriți-vă! Fugiți de oamenii lingușitori care vă trădeaza, zâmbind de satisfacție.

Ce nu știu acesti inși este că, strecurându-se ȋn viață prin trădari, nu-și vor putea cumpăra cu niciun regat titlu de noblețe!

Cea mai josnică ticaloșie a omului este trădarea, zicea un ȋnțelept! Să-i credem pe ințelepți....

Gânduri la final de zi...

Noapte bună!”, a scris Firea pe Facebook.

După ce Robert Negoiță, finul Gabrielei Firea, a anunțat că nu va mai candida la alegerile locale din partea PSD pentru Primăria Sectorului 3, toată lumea a speculat că el va fi candidatul Pro România pentru Capitală. Un alt scenariu este că ȋnsuși Victor Ponta ar urma să intre în această cursă.

Potrivit surselor Antena3.ro se pare că Victor Ponta nu-și dorește deloc să candideze și caută soluții pentru a scăpa de această povară, în contextul presiunilor care vin de la liderii din teritoriu.

Aceleași surse au relatat pentru Antena3.ro că Victor Ponta ar dori să-l convingă chiar pe Robert Negoiță să candideze la Primăria Capitalei, mai ales că în trecut acesta chiar a vizat poziția de primar general. El ar avea de partea lui electoratul din Sectorul 3, care este cel mai numeros, însă per total, conform sondajelor, la acest moment ar obține un scor mai mic decât cel al Gabrielei Firea. Actualul primar a și spus, în direct la emisiunea lui Mihai Gâdea, că ea este dispusă să se retragă din competiție dacă există vreun candidat pe partea stângă care să aibă mai multe șanse decât ea.

În oricare dintre aceste scenarii, marele câștigător ar fi Nicușor Dan, care nu ar avea cu cine să împartă voturile pe dreapta.

O va trăda Ciolacu pe Firea?

O ipoteză interesantă este și cea în care Marcel Ciolacu nu și-ar dori chiar atât de mult ca Gabriela Firea să învingă la București deoarece asta i-ar întări imaginea și forța actualului primar al Capitalei, care ar putea oricând prelua președinția PSD.

„Știți că PSD-ul are un dar nemaipomenit să-și lichideze liderii, iar o Firea care ar mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei e o mare amenințare pentru primul scaun al PSD-ului. Am trăit momente de-astea, știu foarte bine care a fost propulsia unei astfel de victorii la Primăria Capitalei, în PD, când a fost competiția cu Petre Roman. N-o spun ca un lucru de glorie, dar e o analiză politică”, a spus și Traian Băsescu, la Digi24.