Cele mai noi date de la Asociația Română a Băncilor arată că peste 270.000 de români au cerut amânarea plății ratelor bancare. Băncile au soluționat aproximativ 65% dintre aceste solicitări, până acum.

Cererile clienților își vor face efectul din momentul depunerii lor, nu din cel al soluționării, explică președintele executiv al Asociației Române a Băncilor, Florin Dănescu, pentru Digi24

"Băncile operează mai întâi solicitările care sunt apropiate de maturitate, de scadență. Așa cum e logic, astfel încât clienții să fie serviți în funcție de maturitatea cea mai apropiată, scadența lor la credit.

Ne bucurăm că aceste cifre au arătat că s-a intrat în linie dreaptă și că procesele funcționează, clienții își găsesc nevoile fără să fie agitație, precipitare. Suntem mulțumiți să vedem că toți clienții își aleg durata în care își amână ratele. E un sfat în continuare - durata cu care se alege această amânare e foarte importantă, pentru că se amână o sarcină în viitor și trebuie să o echilibreze bine", mai spune Florin Dănescu.

Reamintim că după instituirea stării de urgență, Guvernul a dat o ordonanță de urgență, prin care românii cărora le-au fost afectate veniturile de criza actuală, fie persoane fizice sau juridice, să aibă posibilitate să facă o cerere la bancă pentru amânarea plății ratelor.