Compania germană CureVac a anunțat devansarea termenului pentru livrarea unui vaccin, care să stopeze răspândirea noului coronavirus.

Potrivit reprezentanților companiei, testările vor începe la începutul acestei veri, în luna iunie, și dacă totul se va desfășura conform planului, vaccinul ar putea fi gata până la finalul anului.

Cercetătorii confirmă că procesul fabricării unui vaccin pentru coronavirus necesită timp, deși nu este atât de complicat cum pare.

"Siguranța, tolerabilitatea și eficacitatea trebuie demonstrate și garantate. Nu e un proces de construcție a rachetelor care să meargă în spațiu, dar e nevoie de timp”, a explicat cercetătorul german în domeniul medical Friedrich von Bohlen.

Presa din Germania mai notează că ”tendința e clară, vaccinul va ieși anul acesta pentru a stopa curba evoluției coronavirusului”. Ceea ce întârzie scoaterea mai devreme pe piață a vaccinului este reglementarea din cercetare, care prevede proceduri complicate de aprobare a medicamentelor. Procedurile implică testarea oricărui vaccin mai întâi pe animale și abia apoi pe oameni.

Pe lângă laboratorul german, mai mulți cercetători din SUA, Australia, China, Canada, Marea Britanie și Israel au anunțat că sunt aproape de dezvoltarea unui vaccin.