Ȋn condițiile ȋn care suntem zilnic bombardați cu știri negative, cei de la seocupcake.ro au făcut un top cu lucrurile bune care s-au ȋntâmplat anul ăsta ȋn România.

1. Proiectul MagicHome Fundeni a fost finalizat – 160.000 de oameni au donat pentru acest proiect, fiind considerată cea mai de succes campanie de fundraising de la noi din țară.

2. Peste 70.000 de puieți au fost plantați, ȋn 7 județe - ȋn contextul ȋn care vedem cum pădurile din România dispar, 3.000 de voluntari s-au mobilizat și au plantat zeci de mii de pomișori.

3. 900 de copii din medii defavorizate merg, gratis, la after-school – cei mici participă la activități educaționale și primesc, zilnic, o masa caldă, pe toată durata anului școlar.

4. Plată cu “pet-uri” la hypermarket – un cunoscut lanț de hypermarketuri a strâns 25.000 de pet-uri, ȋn schimbul cărora au vândut 6,5 tone de legume și fructe.

5. 400.000 de români au donat sânge – 830.000 de vieți au fost salvate, după ce 41 de centre de transfuzie sanguină din țară au fost modernizate de către 2 fundații.

6. Simona Halep a câștigat Wimbledonul – este prima româncă din istorie care a reușit să câștige prestigiosul titlu. Victoria ei a fost cu atât mai răsunătoare, ȋntrucât a avut-o adversară chiar pe Serena Williams.

7. Naționala de fotbal U21 a ajuns ȋn semifinalele EURO2019 – echipa de tineret a făcut o țară ȋntreagă fericită prin reușitele lor. Ȋn 2020 ȋi vom vedea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

8. A fost deschis cel mai mare planetariu din România – se află ȋn salina Slănic Prahova și a fost construit din fonduri europene.

9. Avem cel mai puternic laser din lume – laserul de la Măgurele, cel mai important proiect de cercetare de la noi, a atins, ȋn 2019, 10 petawati.

10. Elevii români, medaliați la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică – echipele noastre au obținut 2 medalii de aur, 4 de argint și 4 de bronz.