După trei ani de milogeală, Gabriela Firea a primit din fondul de rezervă a Guvernului 100 de milioane de lei. Banii au fost alocați pentru a-și putea plăti factura la Elcen. Creanța RADET către ELCEN este de aproape 4 miliarde de lei și datează de pe vremea primului mandat al lui Sorin Oprescu.

Proasta administrare a orașului de către PSD a condus la o datorie egală cu bugetul pe un an al Primăriei Capitalei. Este vorba doar de creanța RADET către ELCEN, de aproape 4 miliarde de lei. De trei ani, Firea cere în zadar Guvernului să se implice în această problemă. De data asta i-a ieșit, dar banii nu ajung.

”E o rușine de neînchipuit ca Bucureștiul, oraș cu buget anual de 2 miliarde de euro, să apeleze la bani naționali, de care ar avea nevoie comunități sărace, școli, spitale.

Dincolo de asta, rectificarea bugetară de azi aduce în plus la buget cei 100 milioane lei, dar nu rezolvă cele 2 miliarde lei lipsă din buget.
Bugetul Primăriei Capitalei pe 2019, rectificat azi, prevede încă venituri de 6,2 miliarde lei, în condițiile în care în ultimii trei ani s-au încasat 4 miliarde de lei în fiecare an”, a comentat pe Facebook Nicușor Dan.

Firea a ales să nu facă nimic

"Doamna Gabriela Firea a avut șansa de a intra în istorie. Dacă ar fi avut cel mai mic interes pentru cetățeni și pentru Capitală, putea rezolva încă de anul trecut problema termoficării în București. A avut la dispoziție multiple variante, însă a ales să nu facă nimic. Chiar dacă în mandatul doamnei Firea s-au acumulat doar o parte din datoriile totale ale RADET, întrucât a ales să cheltuiască banii bucureștenilor pe vouchere, vacanțe și reclame la companiile de stat, cu siguranță în acest mandat a definitivat distrugerea RADET și periclitarea situației economice a ELCEN", a declarat Ovidiu Neacșu, partener fondator SIERRA QUADRANT. AD.