Conform autorităților de la Washington, China ar încerca să pirateze cercetările americane pentru descoperirea tratamentelor împotriva coronavirusului.

Poliţia federală americană transmis un avertisment oficial, în acest sens, către cercetătorii care lucrează la elaborarea unui vaccin şi tratamente pentru noul coronavirus.

"Încercările Chinei de a viza aceste sectoare reprezintă o ameninţare gravă pentru răspunsul ţării noastre la COVID -19", se arată într-un comunicat difuzat de FBI şi Agenţia americană pentru securitate cibernetică.

"Sănătatea, industria farmaceutică şi cercetarea care lucrează pentru răspunsurile la COVID -19 trebuie să fie conştiente de faptul că sunt primele ţinte ale acestei activităţi şi să ia măsurile necesare pentru a-şi proteja sistemele", au avertizat autoritățile.

FBI precizează în special că ''anchetează'' cu privire la ''actori cibernetici şi informatori non-tradiţionali afiliaţi Republicii Populare Chineze'', suspectaţi că intenţionează să sustragă elemente protejate de proprietatea intelectuală.


O astfel de acuzaţie, respinsă dinainte de autorităţile chineze, riscă să deterioreze şi mai mult relaţiile dintre Washington şi Beijing, deja foarte tensionate de la apariţia noului coronavirus.Administraţia Trump acuză China că a întârziat să alerteze lumea asupra epidemiei şi că i-a disimulat amploarea. Şi, prin urmare, este ''responsabilă'' de răspândirea sa la nivel mondial, de moartea a sute de mii de oameni şi de actuala criză economică fără precedent.