Călin Popescu Tăriceanu a anunțat marți, după întâlnirea cu negociatorii PNL, că va cere Biroului Permanent Executiv al ALDE să voteze în favoarea învestirii guvernului monocolor condus de Ludovic Orban. În realitate, s-a negociat altceva.


Tăriceanu a spus că ALDE are acum 25 de parlamentari, iar discuția cu PNL a fost despre un guvern liberal fără participarea altor partide.

Șeful ALDE a mai spus că la discuția de astăzi cu liberalii au ajuns la un acord pentru un document cu 12 condiții și cerințe puse de ALDE, dintre care a dat ca exemplu formula guvernului monocolor și înființarea unui fond de investiții pentru proiecte majore.

Adevărul lui Tăriceanu

În vreme ce liderul ALDE își arată mușchii politici, Daniel Chițoiu a negociat cu PNL să nu le închidă pușculița cu bani. Mai exact, să nu fie schimbați din consiliile de administrație membrii ALDE. În plus, lui Tăriceanu i s-a promis susținerea pentru un nou mandat de senator atât de către PNL, cât și de ProRomânia. Surse spun că în viitor ALDE se va dezintegra, iar membrii săi vor migra către PNL și ProRomânia.