Călin Popescu Tăriceanu, Președintele ALDE, acuză Poliția Română că și-a vopsit mașinile în culorile PNL, ȋntr-o postare pe Facebook.

„Guvernul nu lasă pe dinafara campaniei electorale nici una dintre instituțiile publice. După ce au transformat coronavirusul în agent electoral și pe medici în purtători de cuvânt ai politrucilor, acum este rândul Poliției Române să-și aducă contribuția la victoria PNL-iștilor!

Doar așa îmi pot explica de ce Poliția Română își redecorează mașinile în galben - albastru. Adică, exact culorile PNL! Ideea este următoarea: în loc să dați banii pe vopsit mașini și schimbat uniforme, mai bine luptați-vă cu interlopii. Băgați mai mulți agenți pe stradă și mai puțini prin birouri. Arătați că nu politica este crezul vostru, ci siguranța cetățeanului

O ultimă întrebare pentru șefii poliției: dacă vor câștiga alții alegerile, aveți pregătite și alte culori pentru revopsirea mașinilor?”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Ministerul Afacerilor Interne a schimbat, ȋn urmă cu câteva luni, schema de culori a mașinilor Poliției Române. Schimbarea vine pentru a fi în concordanță cu cel al altor state UE, iar orice cetățean să poată recunoaște acest tip de model în Europa. Noile autospeciale au fost colantate în culorile albastru și galben, cu elemente de culoare verde fosforescent. De asemenea, mașinile Poliției se vor diferenția mai clar de cele ale Poliției Locale.