După cel mai slab scor înregistrat de un candidat PSD la alegerile prezidențiale, liderii partidului cer schimbări fundamentale. Conducerea Partidului Social Democrat se va reuni în această seară în Comitetul Executiv, unde vor decide viitorul formațiunii politice.

Conform unor surse politice, Marcel Ciolacu, actualul șef al Camerei Deputaților, a avut deja discuții cu Viorica Dăncilă și a convins-o să demisioneze de la conducere. În schimbul demisiei, se pare că fostei candidate la prezidențiale i s-a promis șefia organizației de femei a PSD, dar și un loc eligibil pe listele partidului pentru Senat de la alegerile de anul viitor.

Conform acelorași surse, Marcel Ciolacu va fi și cel va ocupa postul de președinte interimar al PSD, până la Congresul partidului, care cel mai probabil va fi organizat la începutul anului 2020.

O altă variantă vehiculată în spațiul public este cea a unei conduceri colective, formată din mai mulți lideri importanți ai partidului, printre care Paul Stănescu, Nicolae Bădălau, Marian Oprișan sau Claudiu Manda.